Consells i receptes

Coure pasta fresca i raviolis és molt ràpid i senzill. Aquí us expliquem com bullir la pasta i com barrejar-la amb la salsa.

COM COURE LA PASTA I ELS RAVIOLIS

1. Poseu a bullir aigua:

Amb sal: uns 10 grams de sal per litre.
Sense oli:  segur que heu vist com la pasta baixa al fons de l’olla i l’oli es queda a la superfície de l’aigua. No estan en contacte i no serveix de res.

2. Afegiu-hi la pasta i poseu-ho a foc fort: cal que l’aigua torni a arrencar el bull ben ràpid. No tapeu l’olla!

Raviolis: un cop l’aigua torni a bullir, abaixeu el foc: han de bullir però no esverats. Temps de cocció: 4-5 minuts.
Pasta sense farcir: deixeu-la a foc fort. Temps de cocció: 2-3 minuts.

3. Remeneu suaument durant el primer minut de cocció: així la pasta no s’enganxa.

COM BARREJAR LA PASTA AMB LA SALSA

Salsa calenta amb pasta calenta

1. Abans posar la pasta a l’olla, poseu la salsa a escalfar: no cal que bulli però ha d’estar calenta quan la pasta estigui cuita.

2. Quan la pasta estigui quasi al punt, escorreu-la bé i, sense esbandir-la, barrejeu-la amb la salsa. Guardeu una mica de l’aigua de cocció.

3. Doneu-los un moment més de foc per deixar la pasta al punt que us agradi: la salsa no s’aigualirà i s’agafarà millor a la pasta. Si la salsa és massa espessa, allargeu-la amb l’aigua de coure la pasta que heu guardat.

4. A taula!

Salsa freda amb pasta freda

1. Un cop cuita la pasta, esbandiu-la amb aigua freda per aturar la cocció i escorreu-la bé.

2. Un cop freda, amaniu la pasta:

Si la salsa és a base d’oli (maionesa, romesco, pesto…), barrejeu-la amb la pasta directament: us quedarà una amanida més lleugera i la salsa s’agafarà millor.

Si l’amanida du guarnició però no salsa, afegiu un raig d’oli bo a la pasta.

Si prepareu la pasta per avançat, ja sigui amb salsa o amb oli, guardeu-la refrigerada en un recipient on estigui ampla.

3. Bon profit!